Tropische bruiloft

Vrij kort dag had ik ineens op de planning: een tropische bruiloft in Amsterdam. Trouwen in Hortus Botanicus is Amsterdam is super sfeervol. Als trouwvideograaf mocht ik nu naar Amsterdam voor de bruiloft van dit leuke stel. Een tropische bruiloft op de planning! Hoe leuk! Trouwen in de palmenkas, fotoshoot in de tropische kas en in de tuin mét een lelie in bloei, de zon die schijnt en een bruidspaar die straalt. Wat wil je nog meer? En dat in een van de oudste botanische tuinen van Nederland.

Tropische bruiloft

Voor een tropische bruiloft hoef je niet ver te reizen. Midden in de stad Amsterdam vind je Hortus Botanicus en daar kun je echt een “tropical wedding” houden. En op de tropische bruiloft van Nienke en Thomas liep het kwik ook dik bovenin de 20-tallen, dus tropisch en in het buitenland voelde het wel deze trouwerij.

Last minute geboekt

Vrij last minute hakten zij toch nog de knoop door voor een videograaf. Want de regels waren tenslotte weer aangepast en er konden toch minder gasten bij zijn dan van te voren gehoopt. En omdat we wel al eerder een kennismakingsgesprek hadden, konden we snel alles regelen. Binnen een week reed ik dan ook op zaterdag 17 juli naar de grote stad om op deze fantastische locatie dit prachtige stel vast te mogen leggen.

First look

Voor deze bruiloft in Amsterdam was ik erbij vanaf de first look. Met de bruid had ik alleen nog maar via de telefoon contact gehad, dus extra spannend hoe het bruidspaar eruit zou zien. In de palmenkas installeerde ik alvast mijn vaste camera standpunt en daarna werd de weg gewezen door de ceremoniemeester waar hét bruggetje zou zijn voor de first look.

Daar aangekomen zag ik een nerveuze bruidegom met de 2e fotograaf al wachtend op de bruid. Ik stelde mij voor en maakte een kletspraatje met de bruidegom. Zijn broer en hun gezinsleden kwamen even later ook naar deze plek toe om getuige te mogen zijn van deze first look.

Nienke komt aangereden en Thomas gaat met zijn rug naar haar toe staan. Wanneer die twee elkaar voor het eerst weer in de ogen kijken spat de liefde ervan af! Eindelijk is het zover, hun dag kan doorgaan. Afgelopen week hebben ze nog de laatste aanpassingen moeten doorvoeren ivm de nieuwste regels, maar het is gelukt!

Fotoshoot

Voor de fotoshoot liepen we vanaf het bruggetje naar de andere kas dan waar de ceremonie is. Je weet wel: Die tropische tuin vol met cactussen en met die fantastische roze muur. Daarna door naar de tropische kas en nog buiten in de tuin ook. Zelfs de waterlelie staat vandaag in bloei! En dat is extra speciaal omdat een waterlelie niet zo lang bloeit weet de bruid ons te vertellen.

Tijdens dat wij de fotoshoot hebben krijgen de gasten die er bij de first look bij waren een tour door de tuin en de kast. De gids legt alles uit over de planten en wat daarbij komt kijken. Hoe tof is dat!

Ceremonie

Tijd voor de ceremonie. De gasten zijn inmiddels allemaal gearriveerd en het is tijd voor het JA-woord. Deze ceremonie is er een die super eigen is. De broer van Thomas, de zus en moeder van Nienke die vertellen allemaal wat over dit lieve bruidspaar. Pas daarna komt de BABS van de gemeente die nog kort wat verteld voordat het echte moment van het JA-woord daar is.

Ondertussen wordt de ceremonie van begin tot einde begeleid onder live muziek. Een prachtige stem heeft de zangeres. De gitarist doet ook nog zingen zelfs. Wauw, wat een prachtige ceremonie. Na het ondertekenen van de trouwakte is het tijd voor de toast. Iedereen gaat buiten de palmenkas onder een fantastisch grote boom staan. Heerlijk met een klein briesje is het echt genieten op deze plek.

Toast

Tijd voor het bruidspaar om ook naar deze plek te komen. De gasten hebben allemaal een bellenblaas gekregen en iedereen wordt omringt door ene prachtige zee van bellen. De bruid houdt haar gelofte/speech en sluiten af met een toast. Tijd voor de borrel! Tijdens de borrel komen er allemaal verschillende hapjes voorbij die Thomas en Nienke aan diverse reizen van hun doet denken. We maken eigenlijk met zijn alleen een reis door de reizen van dit stel. Hoe leuk bedacht!

Diner

Dit gebeurd ook met het diner. Er zit een verhaal aan alle gerechten die worden geserveerd. Van de eerste date tot het moment van het huwelijksaanzoek en daartussen. Hoe tof is dat. Bij ieder gerecht een verhaal over het bruidspaar. Voordat het diner begint gebeurd er nog een verrassing voor het bruidspaar. Alles gasten zingen een aangepaste tekst op het nummer:  zing, vecht huil, bid, lach, werk en bewonder. De zangeres van de ceremonie is hiervoor nog speciaal gebleven om het gezelschap te begeleiden op haar gitaar. Het bruidspaar staat zichtbaar en oprecht te genieten. Daarna houdt Thomas zijn gelofte. Tussen de gangen door speechen beide vader van het bruidspaar.

De aankleding van de dinertafels zijn echt werkelijke prachtig! Zo mooi, zo verzorgd, zo uitgebreid. Ik sta er oprecht van te genieten. Dit maakt het hoor. Want zeg nu zelf. Een gezellige aankleding maakt zowizo sfeer en maakt het ook onderscheidend dat dit niet zomaar een etentje is, maar hét diner van de bruiloft!

Tijd om de bloemen te gooien! De dames zijn zeer enthousiast om dit moment. Hoe leuk is dat!

Taart als dessert

Tijd voor de taart! De taart wordt gebruikt als dessert. Het is een prachtige taart om te zien. Hup! Dat mes erin haha. Het is inmiddels al donker (lees 11h bijna) en https://www.dehortus.nl/zaalverhuur/trouwen/voor mij zit de dag erop nadat de taart is aangesneden.

Ik neem afscheid van dit lieve stel en loop weer richting de parkeergarage. Deze dag was een Topper!

Locatie: de hortus in Amsterdam
Samengewerkt voor deze bruiloft met: 
fotograaf: @evelienhogers.nl 
kapper en make up @marjolijndamhuis @damhuiskappers
bloemen: @meesterinbloemen
livemuziek: @jessyhaymusic @leoniefm @lievencooiman
pak: @michaelgiso
Jurk: @coverscouture
Ringen: @oogstgoudsmeden
Videograaf: me: @vosbelevingen
styling @feld.archi ism @brisked_styledweddings

Bekijk hieronder de teaser van deze tropische bruiloft. De trouwclip en de langere registratie blijven voor het bruidspaar samen.