Trouwen bij Rotterdam - Hotel NewYork Rotterdam

Trouwen in Delft

Als trouwvideograaf ben ik al een paar keer naar Delft mogen reizen om prachtige bruiloften vast te leggen. Ook voor de bruiloft van Michael en Melanie mocht ik naar Delft. Voor de derde keer mocht ik naar De Brasserij.

Eind december 2019 had ik mijn eerste contact met Michael en Melanie. Via een eerder bruidspaar hadden zij van mijn gehoord en na het zien van mijn werk waren zij geïnteresseerd. Tijdens onze kennismaking was er direct een leuke klik. Ik had veel zin om deze bruiloft te mogen filmen. Wilde plannen voor hun bruiloft sept 2020. Maar helaas weten we allemaal dat er veel bruiloften verzet zijn en zo ook de bruiloft van Michael en Melanie.

Uiteindelijk is er een nieuwe datum, een jaar later dan gepland geven zij elkaar hun JA-woord. En eindelijk is het dan zover! Ik mag deze dag vastleggen!

Ochtend bij de bruid

Melanie kleedt zich om bij haar moeder thuis. Het duurt even voordat ik binnen gelaten wordt, want iedereen komt hier blijkbaar door de achterdeur en alleen verkopers staan aan de voorkant. Wanneer ik dan eenmaal binnen ben zorgt het allemaal maar voor mooie verhalen. Heerlijk begin!

Zoë, de dochter van het bruidspaar, is er ook helemaal klaar voor. Ze heeft er zichtbaar zin in, ondanks dat ze het stiekem ook wel spannen vindt. Ook Zoë wordt helemaal mooie gemaakt door de kapster en krijgt lippenstift op. Ze straalt helemaal!

Melanie heeft er ook zichtbaar veel zin in. In de kamer waar iedereen is, is het een gezellig gekwebbel. Wanneer de fotograaf er na het vastleggen van Michael zijn voorbereidingen ook is, is het tijd om haar trouwjurk aan te trekken. Wat staat deze jurk haar fantastisch! Zoë kijkt ook haar ogen uit. Iedereen is er klaar voor!

 

O trouwens, de fotograaf zal ik ook fotograaf blijven noemen in deze blog, want ook hij heet Michael en anders is het misschien een beetje verwarrend. Met fotograaf Michael heb ik al vaker mogen staan op bruiloften. Wat zeg ik? Mijn aller aller eerste bruiloft die ik mocht filmen was hij er ’s avonds ook bij om het vast te leggen en sindsdien hebben we het contact behouden en staan zo nu en dan samen op een bruiloft.

First look

Tijd voor de first look! In de tijd dat Melanie boven met haar voorbereidingen bezig was hebben ze de tuin helemaal leuk versiert met ballonnen en voorzien van een mooie witte loper. Michael komt aangereden in een oude Rolls Roys. Hij is zichtbaar nerveus. Loopt vanaf de auto direct door naar de tuin en gaat klaar staan. Snel veeg ik wat stof van hem af. Het oude leer in de auto heeft namelijk wat achtergelaten op zijn prachtige uniform. Zonde! (later begreep ik dat hij niet eens heeft gemerkt dat ik zijn rug schoon heb staan kloppen. Goed zo!)

Melanie komt samen met Zoë aangelopen naar haar (nu echt bijna!) man. Deze first look gaat snel. Ze bewonderen elkaar even en gaan door naar de auto om te vertrekken naar de fotoshoot locatie.

Ik regel samen met een vriendin van Melanie nog even snel dat er een fleecedeken over de bank gelegd wordt zodat het uniform van Michael netjes blijft. Tijd om te gaan!

Fotoshoot

Voor de fotoshoot heeft het bruidspaar Hotel New York in Rotterdam geregeld. Ze wilden voor de zekerheid een binnen locatie omdat de weersvoorspellingen niet helemaal fantastisch waren. Maar gelukkig is het super weer vandaag! De zon schijnt, het is niet te warm en niet te koud! We beginnen in het hotel en op verschillende plekken maakt de fotograaf foto’s en maak ik ook mijn shots. We hebben wederom een fijne samenwerking.

Tijd om naar buiten te gaan, want het is lekker weer. En extra leuk: Michael is op zijn knie gegaan voor Melanie op de Euromast. Vanaf de kade heb je uitzicht op de Euromast. Extra leuk natuurlijk.

Na de fotoshoot rijd ik alvast vooruit naar De Brasserij in Delft.

De Brasserij in Delft

Aangekomen bij de brasserij staan de gasten al helemaal klaar voor het bruidspaar. Ik ga snel naar binnen, zet mijn camera voro de ceremonie klaar, speld een microfoontje bij de babs op, stop het andere microfoontje in mijn buiktasje voor de bruidegom straks.

Wanneer het bruidspaar aankomt begint iedereen te juichen. In het pad van de Brasserij staan de heren en dame van de academie waar Michael les aan geeft al klaar om hem een groet te brengen. Na de ceremonie zullen zij nog een sabelwacht houden. Ik ben zo benieuwd!

Ik speld nog snel de speldmicrofoon bij Michael om voor hun geloftes en neem dan mijn plekje in voor de ceremonie.

Ceremonie

Tijd voor de ceremonie. Michael komt als eerst aangelopen. Dan komt Melanie met haar vader aangelopen. Tijdens de ceremonie houden ze nog een gelofte voor elkaar. Deze zal ik ook op hun verzoek onder hun trouwclip monteren. Na hun Ja-woord klinkt er luid applaus! De ringen worden gebracht door Zoë en voor haar heeft het bruidspaar nog een mooie ketting. Ze straalt helemaal.

Na het ondertekenen van de akte is het tijd voor de sabelwacht. De mannen en dame staan al klaar. De gasten staan aan de zijkant toe te kijken. Het maakt op iedereen indruk, maar het meeste nog wel op Zoë.

Receptie

Na de ceremoniële gebeurtenissen is het tijd voor de borrel! Iedereen kletst gezellig met elkaar, de kinderen spelen gezellig en binnen wordt alles voorbereidt voor het avond eten. Ik begon deze blog al met vertellen dat Michael en Melanie van mij hoorden van een ander bruidspaar. Op deze bruiloft zie ik ook gasten die ook op die andere bruiloft (in 2018) waren. Zij hebben mij ook herkent en komen even gezellig kletsen. Super leuk!

Wanneer het gezelschap met elkaar aan tafel gaat is het voor mij tijd om te gaan. Ik neem afscheid van Michael en Melanie en vertrek richting huis. Wat een fijne dag was dit!

Andere leveranciers op deze bruiloft:

Fotograaf: Michael van Lansmountains photography
jurk van @ladybirdbridal
locatie fotoshoot Hotel New York in Rotterdam
locatie ceremonie De Brasserij in Delft
trouwauto Willystrouwautos