5 jaar Vos belevingen

Jarig
En toen was het zover: Vos belevingen bestaat 5 jaar. Betekent dit dan ook dat ik jarig ben? Ja ik vind van wel haha. Want ik ben Vos belevingen, dus als Vos belevingen jarig is, dan ben ik dat ook gewoon. Tijd voor taart, slingers en ballonnen!

Wat een fantastisch beroep heb ik toch. Ik mag allemaal mooie dingen vastleggen. Van die mijlpalen in iemands leven. Want zeg nu zelf: Trouwen doe je niet dagelijks, jullie kersverse gezin vastleggen of een business video voor een ondernemer. Het zijn allemaal bijzondere momenten.

TO LONG TO READ: Zonde: want het is echt een feestje.

Dromen
Dromen doet iedereen. Sommige wat stiekemer dan de andere. Maar dat ik dromen heb weten de meeste wel. Ik droom ervan om Vos belevingen nog heul heul lang te mogen doen, om hier echt een boterham uit te gaan verdienen en om heul heul veel mooie liefdesverhalen vast te mogen leggen. Dat zijn de grote dromen. Maar ik heb ook zat kleine dromen, wensen, wish-list, bucket-list hoe je het ook wil noemen op zakelijk gebied.

Misschien kun jij mij wel helpen om mijn dromen uit te laten komen! Want misschien ken of ben jij iemand die gaat trouwen en zoeken jullie nog een videograaf? Want ik heb nog zat plek voor komend jaar en daarna hoor! Misschien zijn jullie in verwachting en willen jullie een toffe video van de eerste periode (@denewbornvideograaf). Misschien ben jij ook ondernemer met veel liefde voor jouw bedrijf en kan ik content voor jou maken zodat je nog beter zichtbaar wordt online. Al met al is er veel waar ik je bij kan helpen.

Proef bruiloft

Proef bruiloft klinkt zo stom, maar ik trok de stoute schoenen aan en vroeg aan vrienden van ons of ik hun bruiloft mocht filmen. Gelijk verteld dat ik het voor de eerste keer zou doen, dus dat er de kans was het niet zou worden wat ik zou willen. Maar ze zagen het wel zitten. Super fijn want de wens om voor mijzelf te beginnen was er zeker, een naam was zelfs al bedacht, maar die échte stap nemen zonder eerst proef te draaien wilde ik niet. Want stel nou dat ik na die bruiloft het helemaal niet zou zien zitten om bruiloften vast te leggen? Dan hoefde ik mij voorlopig ook niet in te schrijven bij de KvK.

Maar je hebt denk ik al een vermoeden hoe het afgelopen is: Ik was razend enthousiast! Dit wilde ik zeker vaker doen. Ik maakte de volgende ochtend na de bruiloft dan ook direct een afspraak bij de KvK om een maand later de geboorte van Vos belevingen officieel te maken.

 

Lees verder onder foto’s

 

Mijlpalen
Als trouwvideograaf ben ik erbij op een van jullie mooiste dagen. Als newborn videograaf ben ik erbij bij jullie prille geluk. Voor een personal branding video kom ik jouw passie in jouw onderneming vastleggen. En zeg nu zelf: Dat zijn stuk voor stuk mijlpalen. Met mijn video’s hoop ik dat herinneringen herbeleefd en gekoesterd worden.

Inschrijving KvK
Zelf heb ik natuurlijk ook momenten die ik echt als mijlpaal herinner. Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat was stiekem toch wel een soort van spannend moment. Van te voren moest ik allerlei formulieren invullen over mijn onderneming to be. Op 10 oktober 2016. 10-10 om 10:10 uur stond mijn afspraak. Al die 10’en vond ik wel grappig.

Achteraf was het meer pinnen en gaan. Maar toch, het blijft een mijlpaal. Want vanaf dat moment was het dan wel echt, officieel, definitief. Hoe je het ook wilt noemen. Maar een mijlpaal dus!

En toen kwamen de dagen van plannen maken, van een pagina op Facebook en Instagram aanmaken tot en met een eigen website. Inmiddels id deze website al meerdere keren voorzien van een metamorfose. Maar ik kan je zeggen wat was het allemaal fantastisch om te doen!

Eerste kennismaking

En toen de grote vraag: hoe kom ik aan opdrachten, hoe vinden (potentiële) klanten mij, hoe kom ik aan meer portfolio en hoe zorg ik ervoor dat Vos belevingen mag gaan groeien?

Via Facebook zag ik een oproep van een lief stel dat een beginnende fotograaf de kans wilde bieden om hun bruiloft vast te leggen. Ik stuurde ze een berichtje en mocht op kennismaking komen. Als portfolio had ik 1 andere bruiloft gefilmd, mijn website was in de maak en ik had tal van andere foto’s om te laten zien. Super spannend hoe ze zouden reageren. Maar ze vertrouwden erop dat ik hun dag met veel liefde mooi zou vastleggen! Het zou nog wel even duren voordat ze echt gingen trouwen. Het was namelijk winter 2016 en de trouwdatum was eind augustus 2017, maar he! De eerste stap was gezet!

Second shooter

Een oud-collega ging trouwen en ik mocht daar wel als second shooter met de fotograaf mee om ervaring op te doen. Een fijne samenwerking met de fotograaf en een fijne bruiloft die super relaxed was om mee te mogen lopen.

In de tussentijd waren er al wat meer bruidsparen die viavia van mij hoorde en mij de kans wilden geven om mijn droom waar te maken.

Bruiloften 2017

In 2017 mocht ik zelfs zes bruiloften vastleggen, waarvan 5 zelfstandig. Wat een feest! Elke keer weer. Als ik thuis kwam na een lange werkdag bomvol energie, hyperactief van al het moois. Ik mocht zelfs naar België om een bruiloft vast te leggen. Op de terug weg maar een hotel gepakt, want na zo een ontzettend lange dag nog een heel stuk naar huis rijden zag ik niet zitten.

Langzaamaan wisten bruidsparen mij te vinden, kwamen mij tegen op trouwbeurzen en vonden mij zo nu en dan via Google. En elke keer weer zo’n eer om opnieuw geboekt te mogen worden voor hun bruiloft!

5 jaar later

Inmiddels zijn we 5 jaar later. In die 5 jaar heb ik ontzetten veel mooie bruiloften mogen vastleggen. Bijzondere verhalen gehoord over de bruidsparen. Veel liefde gezien, maar ook verdriet om de personen die er niet bij konden zijn. Maar bovenal; die momenten die niet in het draaiboek te vinden zijn. Die momenten tussendoor. Die momenten waarvan je ze van te voren niet verwacht, maar wel onwijs op hoopt. Die momenten maken het voor  mij echt het leukste beroep wat er is! Want zeg nu zelf: wat is er mooier dan de liefde vast te mogen leggen?