Trouwen in Het Witte Kasteel – Loon op Zand

Als trouwvideograaf kom ik op veel verschillende trouwlocaties. Voor de bruiloft van Vincent en Sanza mocht ik afreizen naar het Brabantse Loon op Zand. Hun bruiloft mocht ik filmen bij Het WItte Kasteel!

Het is ergens in het voorjaar van 2010 als ik de bruid leer kennen. Ja je leest het goed. 12 jaar geleden inmiddels. De bruidegom kende ik al even van mijn bijbaantje in mijn studietijd bij de grote gele M. In 2021 was het dan zover! Deze twee high school lovers geven elkaar het JA-woord. Velen hebben erop gewacht, nog meer hebben erop gehoopt EN hoe onwijs gaaf is het dat ik na al die jaren dat we eigenlijk geen contact hebben gehad ik hun prachtige bruiloft mag komen vast leggen. 

Mijn kennismakingsgesprek met dit koppel was dan ook een feest van herinneringen ophalen. Maar natuurlijk mochten de praktische zaken niet ontbreken. Want ik zoals ik bij ieder bruidspaar wil, wil ik dat ze mij kiezen om hun dag te filmen omdat ze naast vertrouwen in mij ook mijn style en wekwijze past bij hun wensen en dag. Dat was in dit geval ook zeker zo. Lekker onopvallend de dag vastleggen om op die manier de zo meest oprechte momenten vast te leggen. 

Ochtend van de bruiloft

Op 17 september 2021 was het dan zover: de bruiloft van dit leuke bruidspaar. Toen ik in de ochtend aankwam, was VIncent met behulp van zijn ouders en broers druk in de weer om het terras aan te kleden met kaarsen en andere leuke decoraties. De sfeer was relaxed en iedereen heeft er zin in! Binnen in het kasteel is Sanza bezig met haar voorbereidingen voor de dag. Wanneer ik bij haar kom zijn haar kapsel en make-up al in de voorbereidende fase. Haar jurk hangt uit. Wat een plaatje! In een ruimte verderop zal Sanza haar jurk daadwerkelijk aantrekken. De fotograaf en ik stellen voor om de jurk alvast daar op te hangen. Dan kunnen wij deze schitterende jurk alvast vastleggen en is alles alvast voorbreid voor wanneer haar jurk echt aangetrokken wordt. 

 Vincent zal zich in de kelder van het kasteel aankleden. Ik merk dat langzaamaan de zenuwen een beetje beginnen te komen. Gezonde spanning noemen ze da toch ;). Samen met zijn vader en broer kleed hij zich om. Met als (letterlijke) knaller een lekkere fles bubbels die knalt. Doordat we in de vrij lege kleder zijn, klinkt de knal van de fles lekker in echo. Vincent maakt een klein dansje van vreugde. Precies zoals ik hem ken. Ready for the wedding!

 Terug naar boven om de laatste voorbereidingen van Sanza vast te leggen. Het blijft toch een speciaal moment: de bruid die haar jurk aantrekt. Alles komt dan ook echt samen hoe ales bedacht is met haar, make-up en de jurk. Bij Sanza is het een prachtig plaatje kan ik je zeggen. Haar moeder helpt met het dichtmaken van de jurk, maar voordat dat kan gebeuren mist er een naald om de knoopjes makkelijk dicht te doen. Door de inmiddels groeiende zenuwen is het niet helemaal duidelijk is de naald nu wel of niet is meegekomen vanuit huis. Ik help moeders mee zoeken en hij zit inderdaad in het koffertje die Sanza had gezegd. Ready in de jurk dicht te maken! Met trillende handen (luf zulke momenten, want dit gebeurd dus achter je rug om als bruid zijnde. En wanneer je dan jullie trouwvideo omtvangt, dan zie je die details terug, die momenten die niet echt doorhebt, die kleine details die je snel vergeet omdat er zoveel gebeurd op jullie bruiloft). 

Ready!

Sanza is ready! Tijd voor de first look met haar vader. Op de brug voor het kasteel staat hij geduldig te wachten. Hij maakt wat grapjes met mij en de fotograaf en dan komt Sanza door de deur naar buiten. Wat is ze pachtig. Tijd om naar de ceremonie te gaan. 

 

First look bij de ceremonie

Vincent komt samen met zijn moeder naar voren onder luid applaus. Het middenpad is bezaaid met mooie bloemblaadjes. In de bomen hangen hier en daar flesjes met bloemetjes erin. Wat een lekkere sfeer! Vincent staat vooraan te wachten op zijn lieverd. Daar is ze! Samen met haar vader komt Sanza aangelopen. De reactie van Vincent is onbeschrijflijk. Hij barst in huilen uit van geluk. Wat een mooi moment. 

Trouwen in de appelgaarde

De ceremonie vindt plaats tussen de appelbomen en is een ontspannen ceremonie. Met veel interactie met de gasten. Vincent en Saza houden nog een speciale speech voor hun ouders. De trouwambtenaar verteld het verhaald van Vincent en Sanza, stelt vragen en dan is het tijd voor hun vows! Deze geloften wilde het bruidspaar ook graag onder de trouwvideo hebben. Het is een gelofte waarin zij elkaar meenemen naar hun start samen en naar bijzondere dingen die ze beleeft hebben. Tijd voor dé vraag waar alles om draait! Langzaam beginnen de zenuwen weer een beetje te komen bij het bruispaar Het moment is daar. Volmondig zeggen ze allebei JA!  Vincent danst van blijdschap, zo blij! Wat mooi!

Na het uitwisselen van de ringen en het tekenen van de akte is het tijd voor wat speciaals. De twee lovers zijn dol op wijn en hebben een wijnkistje met daarin een lekkere fles wijn, hun trouwfgelofte en van alles gasten zit er een persoonlijk berichtje in. Wanneer wij dan over vele jaren het kistje openen, dan kunnen ze onder het genot van de fles fijn alle lieve berichtjes lezen. 

Tijd voor bubbels

Tijd voor de toast! Iedereen verzamelt zich op de plek die Vincent met zijn ouders ’s ochtends heeft versierd. De taart staat klaar en de gasten hebben er duidelijk zin in. Vanuit het kasteel komt het kersverse bruidspaar de brug over gelopen met een glaasje bubbels. De gasten roepen met zijn allen: hiephiep HOERA! en de sfeer zit er goed in.  Een taart aansnijden is altijd even wennen. Zeg nu zelf: hoe vaak heb jij met zijn tweetjes 1 stuk taart gesneden? Ik in ieder geval nog nooit, maar het lukt ze om een mooi stukje af te snijden en lekker traditioneel te proeven alvorens de rest van hun dierbaren een stuk krijgen. 

Na de groepsfoto gaan we nog even met het bruidspaar foto’s maken. Dit is ook altijd even een moment waarop jullie als bruidspaar even (bijna helemaal) samen zijn. Natuurlijk zijn de fotograaf en ik erbij, maar het is wel echt even een momentje van jullie samen. En dat zorgt voor fantastische beelden. Lekker ontspannen met zijn tweetjes. De dingen bespreken die gebeurd zijn, genieten van die toffe roze wolk waar jullie vandaag op zitten. 

Voetjes van de vloer

Na het diner gaan de voetjes van de vloer. Geheel als verrassing komt het dat Vincent en Sanza een hele openingsdans hebben ingestudeerd. De gasten kijken ook hun ogen uit! Er volgen nog wat speeches, ze bellen met familieleden die momenteel in het buitenland op stage zijn en er wordt wat afgedanst en gelachen. Wat een fijne sfeer. 

Tegen het einde van deze bruiloft is het tijd dat het bruidspaar zich gaat terugtrekken in hun kamer voor de nacht. Onder een liefdevolle haag met sterretjes door lopen zij richting het huisje waar zij hun huwelijknacht zullen doorbrengen.

 Wanneer het bruidspaar in de donkerte verdwenen is, is het ook tijd voor mij om weer naar huis te vertrekken. Wat een fijne dag was dit. En zoals ik vaker heb met bruiloften: Ik heb eigenlijk helemaal niet door dat ik al meer dan 14 uur op mijn benen sta. Want van zulke fijne dagen krijg ik zoveel energie. Ik pak mijn spullen in, ga nog even gedag zeggen bij de ouders van het bruidspaar en ik loop samen met de fotograaf weer richting de auto. 

Dit was een fijne bruiloft! Bedankt voor jullie vertrouwen Vincent en Sanza. Ik heb erg genoten van jullie dag en vond het bijzonder om na al die jaren erbij te mogen zijn! 😀 

Andere leveranciers van deze dag

Trouwambtenaar: @trouwbuitengewoon
locatie: @hetwittekasteel 
bruidsjurk: 
@weddingsbruidsmode 
haar & make-up: 
@bruidskapsels_bij_sjiek 
trouw pak: 
@roka.nl 
babs: 
@trouwbuitengewoon 
bloemen: 
@bloemenjungle 
bruidstaart: 
@detaartenvanbrabant 
catering: 
@dekortcatering 
foto booth: 
@fotoboef.nl 
fotograaf: @nienkevandenderenfotografie