Toscaanse bruiloft

Trouwen in Italië.  Een echte Toscaanse bruiloft.  Stiekem dromen er denk ik wel meerdere mensen met mij mee.  Of je nu zelf gaat trouwen of een trouwleverancier bent. Italië is een prachtig land en waarom zou je daar niet de liefde kunnen vieren? Con Amore! Ik zeg lees lekker verder. En ja het is een langere blog dan je van mij gewend bent. Maar het waren én meerdere dagen én het was een hele beleving.

TO LONG TO READ?? Kijk dan gewoon lekker de trouwclip die ik voor dit lieve bruidspaar heb gemaakt. En onderin vind je de leveranciers die erbij waren. 
Enne: Hebben jullie plannen voor het buitenland voor jullie trouwdag? Ik ga met veel liefde mee. 

Dromen

Ook voor mij stond op mijn wish list een buitenland bruiloft.  Vorig jaar maart stond deze op de planning.  Maar goed we weten allemaal dat er veel verplaatst is en waarom.  Dus die komt nog.  Maar goed terug naar Italië.  4 deken voordat Varend en Jessica zouden trouwen in Toscane zag ik een oproep voorbij komen van een collega die zelf niet meer mee kon gaan door andere verplaatsingen.  Ik reageerde op haar berichtje.  Het zou mijn enige weekend vrij zijn in augustus en ik houd wel van spontane dingen. Degene die eerst mee zou gaan om hun bruiloft te filmen maakte voor het bruidspaar alvast een eerste selectie.  En toen kreeg ik een berichtje van ze of ik nog steeds zin had om mee te gaan.  We spraken af om via Whatsapp videobellen onze eerste kennismaking te hebben.  Wat een gezellig gesprek was dat.  

 

“Nou  ga je dan je ticket boeken? ” was de vraag waarmee Varend het gesprek eindigde.  Hoe leuk is dat! Ticket geboekt naar Florence,  huurauto gereserveerd en klaar haha.  

 

De fotograaf kende ik nog niet.  Maar we hadden al snel gezellig gesprekken over de chat.  We hadden er beide enorm veel zin in en hebben beide een passie voor het vak.  Zou vast goed komen.  En dat het goed kwam was zeker. Mirthe en ik hebben naast gezelligheid ook echt een fijne samenwerking gehad.  Nice! 

26 augustus 2021

Schiphol

In de vroegte van de ochtend kwam Mirthe naar mij toe. We werden weggebracht door mijn vriend naar Schiphol.  Even wennen om weer zo ontzettend vroeg op te staan.  Maar het vooruitzicht van Italië maakte het opstaan een stuk makkelijker.  

Op Schiphol aangekomen direct door naar de incheckbalie voor mijn ruimbagage. Want als videograaf neem je een hoop spullen mee die niet allemaal in de handbagage passen of mogen.  Het duurde even voordat ik mijn koffer kwijt was, maar daarna konden we door naar de douane.  

Bij de douane  had ik eigenlijk verwacht alles uit mijn tas te moeten halen.  Heel mijn handbagagetas zat namelijk vol met apparatuur.  Maar gelukkig hoefde dat niet.  De tas mocht met inhoud en aldoor de scan.  

Een rondje gelopen langs de winkeltjes maar al snel kwamen we tot de conclusie om een bakkie te doen met wat lekkers erbij.  Een woeste muffin wel te verstaan.  Lekker hoor. 

Tijd om te boarden. Eenmaal in het vliegtuig bleek dat ik geen medepassagier had naast mij.  Dus ik had alle ruimte.  Luxe hoor!  Eerder dan gepland landden we op Florence.  De zon scheen al, dat beloofde veel goeds! 

Huurauto 

Het afhalen van de huurauto duurde bijna langer dan de vliegreis. Ondanks dat er veel verschillende aanbieders van huurauto’s zijn stond er een hele rij voor het lijstje die wij moesten hebben.  Daar ging ons plan om onderweg naar de trouwlocatie nog wat lekkers te eten.  Maar goed  tijd voor een kort bezoek aan de supermarkt hadden we gelukkig nog wel. 

Fiano,  Italië. 

De rit van het vliegveld naar de trouwlocatie was maar 40 minuten en verliep voorspoedig.  Hoe dichter we bij de locatie kwamen,  hoe vaker we bij ieder kasteel dachtrn: zou dit het zijn?  Maar elke keer als we de bocht weer onweren kwam er weer een prachtig kasteel in het vooruitzicht.  Wouw!  Wat een landschap.  Ik heb echt genoten van de rit.  

Aangekomen bij Castello Sanza Maria Novella in Fiano werden mirthe en ik direct heel enthousiast.  Het was inderdaad zoals we op internet gezien hadden.  Een woest groot kasteel opneem Berg omringt door wijngaarden.  Yes!  Kom maar op.  De gasten zouden (zoals gepland) later komen dan wij.  Dus we hadden nog even de tijd om te relaxen. Barend en Jessica brachten ons naar onze kamer.  Hoog in de toren.  Onze kamer is verdeeld over meerdere etages.  En hoe tof!  Vanaf mij kamer met een trap naar boven kwam je op het dak van de toren!  Wouw! 

Aankomst gasten

De gasten arriveren en wij staan al klaar om hiervan beelden te maken.  Heel bijzonder om dit mee te maken.  Op een één daagse bruiloft begint de dag met het bruidspaar en de gasten zie je pas bij de ceremonie of het avondfeest.  Nu komt iedereen een voor een aan. Een groot deel heeft deze bruiloft als afsluiter of begin van een vakantie gepland.  Iedereen heeft er veel zin in.  De sfeer is direct goed.

Als iedereen zijn of haar kamer heeft gezien en de badkleding aanheeft komt iedereen naar het zwembad die bij het kasteel hoort.  Barend en Jessica hebben ons natuurlijk al je hun plannetjes en verrassingen meegenomen.  En ik weet dan ook dat er strak een geuze gelato even komt met écht Italiaans ijs.  Hoe vet is dat! 

De gelato-wagen komt dan ook luid toeterend aan.  
Iedereen reageert super enthousiast op deze verrassing. Er zijn verschillende smaken waaruit gekozen kan worden. En lekker dat het is!  Barend schept een ijsje in voor Jessica.  Dit zijn toffe shots!

 

Zowizo is het onwijs leuk om nu shots al te maken.  De gasten chillen hem lekker bij het zwembad,  de sfeer is super relaxed. 

Eerste avond. 

Voor het diner staan er twee lange tafels in de binnenplaats van het kasteel.  Helemaal aangekleed met rood wit geblokte kleden,  verse kruiden als aankleding. Kruiken met wijn en als finishing touch zijn er oude foto’s van Barend en Jessica op de tafel gezet.  Na de toast en gebed kan het eten beginnen. 

Steenoven 

In de keuken is een heerlijk authentieke steenoven.  Hieruit komen de lekkerste pizza’s.  Combinaties die in Nederland niet echt voorkomen. Ik neem ook een kijkje in de keuken om daar shots te maken. Ik kan er echt van genieten hoe deze mannen de pizza’s met zoveel liefde en snelheid maken.  De oven knettert en de pizza’s kleuren heerlijk.  

Drone

Ik heb naar deze bruiloft ook mijn Drone meegenomen.  Van te voren alle regels rondom vliegen in Italië doorgenomen.  En deze avond is de wind gunstig. Ik besluit dan ook om hem op te laten.  Want zeg nu zelf: zo’n plek als dit vraagt erin om van bovenaf gefilmd te worden. 

Nog voordat het donker is maak ik de eerste shows met de drone.  En ik krijg serieus kriebels in mijn buik als ik zie hoe vet dit er van bovenaf uitziet.  

De avond valt. Het wordt donker.  De sterrenhemel wordt steeds beter zichtbaar.  Wouw!  De gasten houden speeches en er is een quiz over het bruidspaar.  

Tijd om naar bed te gaan.  Morgen wordt gameday!  

27 augustus 2021 - Trouwen!

De bruiloft 

Vrijdagochtend.  Yes!  Ik word wakker van de wekker. Ik heb de wekker vroeg gezet. Omdat ik een poging wil wagen om de zonsopgang te filmen. Weer van die  heerlijke sfeerbeelden.  Ik geweest naar het dak van mij kamer.  Als ik het kompas erbij pak merk ik dat mijn kamerraam uitkijkt op war de zon op moet komen. Chill.  Ik zet de camera op statief in het raamkozijn en bekijk de zonsopgang heerlijk vanuit bed.  Laat die camera maar het werk doen nu.  Haha 

Besef

Ontbijten en lunchen doen we gezamenlijk.  Daarna er nog tijd om te relaxen.  Een groot deel van de gasten gaat weer richting het zwembad. Ik pak mijnboek erbij en zit heerlijk op de binnenplaats.  En dan komt ineens dat besef: ik ben gewoon Italië!  Ik ben hier om een bruiloft te filmen.  Ik ben hier gewoon aan het werk! Hoe vet is dat.  Ik geniet echt volop.  Ook vlieg ik nog wat met de drone en maak wat sfeerbeelden.  

Dan is het na de lunch tijd voor Jessica om zich voor te bereiden op hun bruiloft. Een paar kamers verderop in de gang is de kamer waar Barend zich zal voorbereiden. Mirthe en ik lopen tussen de twee kamers heen en weer om hun voorbereidingen vast te leggen.

 First look op de toren

De first look vindt plaats op de hoogste toren van het kasteel. Het is best een eind lopen vanaf de kamers van Barend en Jessica. Barend staat er al helemaal klaar voor. We horen dat Jessica er ook aan komt. Als Barend een kleine glimp opvangt van Jessica zegt hij gespannen tegen ons: Daar is ze! Daar is ze!. En daar is ze zeker. Wat een prachtige verschijning is Jessica. Een prachtige bruid die helemaal straalt!

Nadat deze twee lovers elkaar bewonderd hebben komen ook de ouders nog even boven kijken. Even een moment van de gezinnen samen. Heel mooi. Eigenlijk vergeet je bijna hoe prachtig het uitzicht is, zo mooi zijn alle emoties op de toren.

Ceremonie

Er kan getrouwd worden! Tijd voor de ceremonie. Uit Nederland is de dominee meegekomen. Barend en Jessica zijn in Nederland al wel  getrouwd voor de wet en vandaag zullen zij trouwen in het bijzijn van hun dierbaren voor de kerk. De dienst vindt plaats in een prachtige oude boom. Het is echt een plaatje. Na de dienst en hun JA-woord komen twee vrienden van het bruidspaar in een prachtig outfit (check de video maar) om nog een ceremonie te houden. Met verhalen over het bruidspaar van vroeger en wederom klinkt er een JA-woord. Barend schuift nog een ring om de vinger van Jessica en dan is het tijd om met elkaar te genieten van een verrukkelijke Italiaanse borrel.

Fotoshoot

Ik begin met een tip voor iedereen die dit leest. Trouw je op zo’n fantastische locatie als deze? Plan dan echt genoeg tijd in voor de fotoshoot. Want er zijn zoveel prachtige plekken om te zijn en je vergeet soms ook dat je met de shoot bezig bent omdat je zelf ook nog staat te genieten (en te beseffen misschien ook wel) dat jullie op zo’n fantastische locatie mogen trouwen.

De fotoshoot begint tussen de olijfbomen en eindigt uiteindelijk weer bovenop de toren waar ook eerder vandaag de first look was. Met de ondergaande zon op de achtergrond is het een sprookje!

Diner

In de tussentijd zijn de gasten aan lange tafels gaan zitten beneden op het binnen terrein. De tafels zijn prachtig gedecoreerd. Met een saxofonist spelend op de achtergrond betreedt het bruidspaar de binnenplaats. Wouw! Hoeveelste kippenvel moment is dit vandaag? Het is werkelijk prachtige.

De gasten genieten van elkaarsgezelschap en ondertussen wordt het ene na het andere gerecht op tafel gezet. Ook voor ons als “personeel” wordt goed gedacht. Samen met de andere mensen die achter de schermen van deze bruiloft aan het werk zijn genieten wij ook van het lekkere eten. Oei. Dat wordt nog zwaar als ik weer thuis ben. Ik heb ook echt zo veel zin om op vakantie te gaan naar dit prachtige land met haar heerlijke eten.  Oké genoeg aan het dromen geweest nu.

Na het eten is het tijd om naar de zijkant van het kasteel te gaan. Daar staat al een Italiaanse zangeres te zingen en houdt de sfeer er goed in. Later wordt zij nog vergezeld door de saxofonist van eerder die avond. Een typisch Italiaans (wedding)dessert staat op de planning. barend en Jessica snijden hem aan en keuren hem goed. En nou inderdaad! Goedgekeurd is die zeker, wat een onwijs lekker dessert is dit. Met uitzicht over het dal met in de verte lichtjes van andere gebouwen en in de lucht een sterrenhemel moet ik mijzelf weer even in de armen knijpen. Ja ik ben hier echt.

Tijd om naar bed te gaan. Het was een lange dag.

28 augustus 2021 - The day after

Regen en mist

De volgende dag heb ik wederom de wekken rond zonsopgang gezet om te kijken of ik een nog mooier shot van zonsopgang kon maken. Maar helaas. Bij het openen van mijn gordijnen is er niets meer van dat prachtige uitzicht over. Dikke wolken, harde windstoten en regen is wat ik zie. Wat een verschil met gisteren. Wat een geluk hebben we gehad dat de bruiloft op vrijdag was en niet vandaag. Want zeg nu zelf. Bij een Toscaanse bruiloft hoort de zon gewoon.

Na het ontbijt neemt iedereen afscheid van elkaar en ook Mirthe en ik vervolgen onze route weer terug naar het vliegveld. Onderweg maken we nog een stop in Florence zelf om te lunchen. Gisteren aan de locals die er waren gevraagd of zij een toffe tent konden noemen waar we echt italiaans kunnen lunchen. En die hebben we gelijk ook gereserveerd gisteravond. Na de lunch nog het uitzichtpunt van Florence bekeken met aansluitend een zoektocht naar een (open) ijstent en ook die hebben we gevonden. Wat een afsluiter. Nu is het echt tijd om naar het vliegveld te gaan en de huurauto in te leveren.

De reis terug voorloopt voorspoedig. Het wachten op de koffer bij Schiphol duurt voor het gevoel langer dan de vliegreis zelf, maar het is dan ook mega druk op het vliegveld.  De koffer is er, het zit er nu echt op. Deze fantastische ervaring is klaar. Op naar de auto om naar huis te rijden.

Buitenlandse bruiloften

Ik vond het heerlijk en zou het zo weer doen! En het onwijs toffe is dat er nog een bruiloft over de grens op de planning staat. Een verzette van vorig jaar. Maar over een paar weken is het zover en vlieg ik naar Portugal voor een andere bruiloft. Nu nog meer zin in na deze fijne ervaring!

Leveranciers