Huwelijksaanzoek

Hoe ontzetten gaaf is het om jouw huwelijksaanzoek vast te laten leggen? Sommigen laten een huwelijksaanzoek al op foto vastleggen, bijvoorbeeld tijdens een shoot. Maar hoe vet is het om een toffe video te hebben om aan te kondigen dat jij gevraagd bent, dat jullie verloofd zijn, of om gewoon lekker zelf terug te kunnen kijken, omdat het moment van het huwelijksaanzoek is zó voorbij. 

Aanzoek

De heer in kwestie bleek er al een paar maanden mee bezig te zijn. Hij wilde zijn vriendin ten huwelijk vragen. Dat wilde hij ook vastgelegd hebben. Daarvoor had hij Mirthe al geregeld. Toen we samen op Schiphol aan het wachten waren op onze vlucht naar Italië (lees hieronder meer hierover)  vertelde zijn hierover. Hij wilde graag ook beelden vanuit de lucht. Ze gaf mijn gegevens aan hem en hij nam contact op.

Verstoppen in de bosjes

Afgelopen zaterdag was het zover! Mirthe en ik waren al ruim op tijd op de locatie waar hij dé vraag zou stellen. Via de WhatsApp had Mirthe contact met hem over waar hij het busje zou neerzetten en hoe laat ze precies er zouden zijn. We namen na overleg beide onze positie in in de bosjes. De bedoelding was namelijk dat het ook nog eens een verassing zou zijn dat het aanzoek vastgelegd werd.

Mijn camera op statief verdekt opgesteld, drone de lucht in. Dat laatste was nog spannend, want onderweg naar de locatie toe regende het nog. En een drone en regen, dat gaat niet samen. De wind ging ook een beetje liggen tegen de tijd dat ze zouden arriveren, dus ik kon gelukkig vliegen!

Het moment

Er klonk een toeter verderop en we wisten: daar komen ze! Daar kwamen ze het grasveld opgereden in zo’n toffe oude VW busje. Alleen parkeerde hij precies aan de andere kant dan wat begrepen was! O shoot! Wat nu? Vriendlief was mee, omdat we deze shoot gecombineerd hadden met een andere afspraak. We keken elkaar aan en zeiden tegen elkaar: RENNEN! Binnen 10 seconden rende hij richting het busje om langs het busje te komen, Mirthe kwam vanuit de andere kant ook aangerend. Maar de heer in kwestie was direct op zijn knieën gegaan om de grote vraag te stellen, toen ze om het busje heen gelopen waren. Gelukkig draaide de drone vanuit de lucht. Maar he! Als je mij wat langer volgt weet je dat mijn werkwijze is om het vast te leggen zoals het gebeurd. Ik  ga dus niet staan roepen dat hij verder door moet rijden, naar de andere kant moet om te parkeren o.i.d., want  dat onderbreekt het moment én wij waren nota bene ook nog een verassing.

Wijze les voor de volgende keer: of heel duidelijk afspreken met een foto waar iemand de bus parkeert, of het identiek doen als de afspraak is dat het een verassing is dat het moment wordt vastgelegd.

Maar he! Ik vind de video er niet minder tof om geworden. 

Hieronder kun je de video zien die ik van het aanzoek gemaakt heb.
En wil jij nou ook een toffe video van jouw aanzoek laten maken?
Neem dan contact met mij op en we bespreken jouw plan!