Bruiloft Lorenzo en Cynthia – aug 2020

Natuurlijk is het schakelen en omdenken als je bruiloft niet kan doorgaan zoals jullie van te voren gepland hadden. De situatie zoals deze nu is met Corona, vraagt om flexibiliteit, brengt uitdagingen met zicht meer, maar vergeet niet dat de liefde er altijd is. En weet je, de liefde vieren kan altijd en is het meer dan waard.

Bruiloften gaan hier en daar toch een beetje door. Zo begon mijn bruiloft-seizoen voor 2020 niet in maart in Portugal, maar begint deze in augustus in het zonovergoten Zoetermeer. De bruiloft van Lorenzo en Cynthia. Vos belevingen was geboekt voor de foto’s, maar door de aanpassingen (lees: kleiner maken) van de gastenlijst koos het bruidspaar er ook voor om een video van de dag te laten maken. Dus samen met Maxine ging ik op deze prachtige dag op pad. O man! Wat hadden we er zin in! We hebben namelijk een tijdje stilgestaan om van bruiloften een blijvende herinnering te maken. ‘s Ochtend voor de wekker wakker, alles al dagen ingepakt, ready om te gaan. Je kent het wel.

Aangekomen om de locatie, Het wapen van Zoetermeer, zoeken we de bruid op. Samen met haar moeder, oma en twee beste vriendinnen bereidt Cynthia zich in een hotelkamer voor op de dag. Wat een gezelligheid al! Haar en make-up worden gedaan van de bruid en haar moeder en oma. En de twee vriendinnen zorgen ervoor dat ondertussen alles buiten wordt versierd.

Rond het middaguur komt de bruidegom op de locatie aan. Wat hebben mannen het toch altijd relax met de voorbereidingen voor de ceremonie begint. In de hotelkamer aan de andere kant van de gang. Lorenzo kleedt zich alleen om. Met manchetknopen is dat toch een beetje lastig, dus ik help hem eventjes. Zo! Schoenen aan en hij is er klaar voor.

Tijd voor Cynthia om haar jurk aan te trekken. Ze is al een mooie meid, maar wat een plaatje zo alles bij elkaar! De jurk staat haar prachtig. Tijd om schoenen aan te trekken een naar beneden te gaan voor de first look, dat tevens het begin van de ceremonie is.

Lorenzo staat al nerveus te wachten. Daar komt Cynthia aangelopen met haar vader. Je hoort tussen de gasten hier en daar een oeh en aah. Ready voor de ceremonie. De ambtenaar is er ook helemaal klaar voor en staat te springen om te beginnen.

De ceremonie zit vol met persoonlijke momenten, een lach en een traan worden letterlijk afgewisseld. Na de ceremonie is het tijd voor de toast en taart. De taart is helemaal in het thema dat echt bij Lorenzo en Cynthia past, namelijk reizen. De taart aansnijden is altijd een beetje ongemakkelijk, want zeg nu zelf; heb jij wel eens samen een taart aangesneden thuis? Nou dat dus. Maar Lorenzo en Cynthia hebben er veel lol in en dat werkt goed.

Na de taart tijd voor de groepsfoto’s en ondertussen gaan de (door Lorenzo zijn moeder) zelfgemaakte Indonesische hapjes rond. Lekker!

Na de groepsfoto’s en een hapje is het tijd voor de fotoshoot. We gaan naar een parkje dichtbij de trouwlocatie. Zoeken lekker de schaduw op, want inmiddels is het al boven de 32graden op de thermometer. Terug op de locatie  speelt de DJ en de saxofonist en zorgen voor een heerlijke sfeer. Spontaan ontstaat er toch nog een soort van openingsdans. Dit is fijn!

Na het gooien van het boeket is het tijd om met zijn allen naar binnen te gaan, om in een airco gekoelde zaal een mooi 3-gangen diner te nuttigen. Doordat het voorheen geplande avondfeest niet door kan gaan heeft het bruidspaar ervoor gekozen om het diner te verlengen en rustig met iedereen een praatje te kunnen maken. Het is een gezellige boel. En ja, iedereen zit dan verder van elkaar dan je vorig jaar op een bruiloft zag, maar de gezelligheid is er zeker niet minder om!

 

Bruiloftshoot in het park
Bruiloft ringen omdoen bij ceremonie
Trouwen in Rotterdam

Locatie: Het wapen van Zoetermeer

Make-up en haar: Mooi Mariska

Taart: Sweet Temptation Cakes

Jurk: Koonings