Bruiloft Dave en Manon – augustus 2020

En toen was het eind augustus tijd voor de tweede bruiloft van dit jaar. Wat keek ik hier naar uit! Dave en Manon sprak ik voor het eerst meer dan een jaar geleden. De plannen voor hun bruiloft waren groot.

Maar goed, we weten allemaal hoe dit jaar verloopt. Anders dan van te voren gedacht. Maar Dave en Manon lieten zich niet kennen. De gastenlijst werd kleiner, de liefde misschien alleen nog maar groter.

Toen ik mijn telefonische kennismaking met dit leuke stel had, was hun zoon Jens net geboren. Inmiddels heeft hij zijn eerste verjaardag al mogen vieren en vindt hij het maar wat spannend wat er allemaal gebeurd.

Onze dag begint bij Manon. Zij zit helemaal relaxed bij Marloes op de stoel voor haar make-up en haren. Marloes ken ik inmiddels van diverse leuke opdrachten. En Manon kent Marloes weer vanuit het dorp, dus het is gelijk een gezellige boel met een hoop geklets. 

Wanneer de andere dames uit het huis ook bij Marloes op de stoel gaan zitten, vertrekken wij naar Dave. Bij Dave zijn zijn ouders om hem, Jens en hun hond Ziva te helpen met de voorbereidingen. Jens kijkt het eerst maar even aan wie die 2 dames zijn met de camera’s. Maar hij vindt het eigenlijk al snel allemaal prima en super interessant. Voor Jens is er ook een prachtige outfit. En Oeh! Ik heb wat gepiept van blijdschap toen ik zag dat er ook speciaal voor Jens een prachtige corsage is gemaakt. Zo een heb ik er nog nooit gezien. Kijk maar snel bij de foto’s hieronder wat een leuke!

Terug naar Manon. Het aantrekken van de jurk! Altijd zo’n bijzonder moment. Broerlief helpt moeders met het pakken van de jurk. Deze hangt namelijk hoog aan de kast. Moeders helpt Manon om de knoopjes aan de achterkant dicht te doen. Met trillende handen van de zenuwen zijn de knoopjes dicht. Dat Manon een schitterende jurk heeft uitgezocht, dat zag ik al toen deze nog aan de kast hing. maar wat staat deze jurk haar als gegoten. Prachtig.  Marloes komt nog even helpen met de sluier en de laatste hand wordt aan de make-up gelegd.

Klaar! Klaar voor de first look.

En Dave is daar ook al helemaal klaar voor. Samen met zoon Jens en hond Ziva gaat hij naar de voordeur. De buren zijn ook komen kijken, altijd leuk om te zien hoe nieuwsgierig zij zijn. 

Na de first look vertrekken we naar de locatie voor de fotoshoot. Deze locatie ken ik inmiddels best goed. Vorig jaar mocht ik er ook een bruiloftshoot vastleggen en afgelopen jaar ben ik er nog heen gereden voor een zwangerschapshoot. 

Het hele gezin is compleet. Wat een heerlijk plaatje is dit om vast te leggen. Na een tijdje komt de vader van Manon Jens en Ziva ophalen en gaan wij nog wat foto’s en filmbeelden maken van Dave en Manon samen. Het staat er eigenlijk zo op. Ze voelen zich ontspannen, de zon breekt zelfs door en de sfeer is goed.

Na de fotoshoot scheiden onze wegen, gaan Dave en Manon een broodje thuis eten terwijl Jens een dutje doet. Wij vertrekken alvast naar de locatie van de ceremonie (en de rest van de dag) om alvast het eea vast te leggen en voor te bereiden. Dave en Manon hebben namelijk voor de avond een same day edit gevraagd. In de tijd dat een van ons buiten filmt en foto’s maakt, zet de andere alvast de filmbeelden over voor de same day edit.

Wanneer de gasten gearriveerd zijn, op hun plek zitten en de Babs haar introductie en huishoudelijke mededelingen heeft gedaan is het dan toch echt tijd voor de ceremonie. Dave komt samen met Jens op zijn arm en Ziva trouw naast zich naar voren gelopen. De oeh’s en aah’s zijn te horen. Leuk dit! Ondertussen zingt het nichtje van Dave live een prachtig lied. Manon en haar vader komen naar voren. Hond Ziva is inmiddels er lekker bij gaan liggen en houdt alles nauwlettend in de gaten. De ceremonie verloopt heel ontspannen. Het JA-woord zorgt voor een lachende zaal. De ringen zouden door Jens gebracht worden die in zijn eigen Mercedes auto naar voren wordt gereden, maar de Mercedes heeft er geen zin in en op de arm van zijn tante komt Jens dan toch de ringen brengen. Na het tekenen van de akte vertrekt iedereen naar de andere zaal.

Tijd voor de toast! Iedereen is lekker met elkaar aan het bijkletsen. Na het diner komen de avondgasten langzaam binnen. Als iedereen op zijn of haar plek zit is het tijd voor de same day edit. Stiekem blijft dat altijd een spannend moment voor mij. Ik zie direct de reactie van het bruidspaar en de gasten op de video. Maar zo leuk! De video is klaar en het nichtje van Dave en een muziekvriend zingen nog wat nummers. De avond is geopend. De gasten zitten allemaal aan lange brede tafels en kletsen gezellig met elkaar.

Tijd voor ons om naar huis te vertrekken. We nemen op gepaste afstand afscheid van dit leuke bruidspaar en rijden naar huis in de donkere nacht. Wat een heerlijke dag!


tip: Wanneer je de clip kijkt hieronder:  zet hem op 4k 🙂 

Haar en Make-up: MM Visagie

Jurk: Koonings Wedding Palace

Pak: Roka

Bloemen: Bloemisterij Willemsen

Locatie fotoshoot: Hemmensebos