Trouwen in Dordrecht

Trouwen in Dordrecht

Als je gaat trouwen in Dordrecht de Drechtsteden dan kan ik bijna lopend komen naar jullie bruiloft. Niet dat ik dat doe, want dat is super onhandig natuurlijk. Maar trouwen in het stadhuis van Dordrecht is tot nu toe elke keer een feestje geweest. De bruidsparen die ik tot nu heb mogen vastleggen die in Dordrecht trouwden, zijn allemaal toppers van bruiloften. Hoogtijd om jou een kijkje te laten nemen op mijn 2e bruiloft van dit jaar in Dordrecht. En voor deze bruiloft mocht ik Maxine meenemen! Welkom op de bruiloft van Rudmar en Alaisa met kleurthema voor de gasten: ladies in red, men in black.

Het beloofd een unieke dag te worden. Juist om die reden heb ik hun trouwclip dan ook net even iets anders dan anders gemaakt. Super spannend, want of het zou als een knaller gezien worden, of ik zou de plank misslaan. Maar gelukkig is dat 1e het geval! De gezichten van dit bruidspaar bij het zien van hun trouwvideo zeiden meer dan genoeg 🙂 . 

Ochtend bij de bruid
We beginnen de ochtend bij de bruid. Voor mij een bekend huis, want dit is het ouderlijk huis van Alaisa en ik ken haar al een aantal jaren. Toen ik namelijk net begonnen was met Vos belevingen heeft zij al een keer eerder voor mijn lens mogen staan met een super toffe fashion shoot. En voordat ik officieel Vos belevingen begon werkten we samen. Feest der herkenning wordt het dan ook vandaag, want niet alleen het bruidspaar en haar ouders ken ik al, maar stiekem zijn er ook gasten aanwezig die ik (her)ken van het Cardioboxen.

Nou terug naar de bruid. Alaisa zit er ontspannen bij. Extra bijzonder is dat zij zwanger is. En wat een mooie buik! Haar make-up wordt verzorgt door Browmevrouw. Het kapsel wordt verzorgt door Cynthia Harmans. Moeders is druk in de weer om ervoor te zorgen dat iedereen wat te eten en drinken heeft, de stoelen en banken buiten van kussens worden voorzien en natuurlijk voorbereidend naar hét moment van de jurk aantrekken.

Bruidegom

Tijd om “even” heen en weer te rijden naar bruidegom Rudmar. Rudmar kleedt zich thuis om. Daar zal na afloop van de ceremonie in de tuin ook hun afterparty zijn. Rudmar is gespannen, dat is duidelijk te merken. Hij kleedt zich om met hulp van zijn moeder en schoonvader.

Een bruidegom die trouwt in wit! YES! Iedere videograaf heeft ongetwijfeld een wensenlijstje voor bruiloft. En ja, ik hoopte stiekem dat ik een keer een bruidegom zou treffen die het rockt om in wit te trouwen. Nou en ik kan je zeggen: Rudmar rockte hem zeker!

Nadat hij is aangekleed, corsage is om gedaan en een peukkie doet vertrekken wij weer naar de bruid.

Voorbereidingen van de bruidegom

Jurk

De jurk was al gekocht voor de bruiloft van vorig jaar. Maar we weten allemaal wat de reden is dat er in 2020 veel minder bruiloften zijn doorgegaan. En nu is zij dus zwanger. In het centrum van Dordrecht vind je de trouwjurkenwinkel MyVintageBoudoir. Daar kon Alaisa met haar jurk terecht om te laten vermaken. Tot kort voor haar bruiloft is zij daar nog geweest, want tja, die prachtige buik groeit natuurlijk door!

Custom leren jas en sneakers

Extra gaaf vind ik dat Alaisa ook een eigen onderneming heeft. Met Custalaised maakt zij de mooiste schoenen, leren jasjes en zelfs kerstballen helemaal uniek. Ook voor haar eigen bruiloft heeft zij een leren jasje en haar sneakers helemaal gecustalaised. Super gaaf!

First look

Het moment is daar! De first look. Rudmar komt aangereden in de straat en je merkt dat bij alle gasten die er inmiddels zijn de spanning en enthousiasme stijgt. Want buiten het feit dat dit voor de meeste het eerste “feestje” weer is, kijkt ook iedereen erg uit naar deze liefdevolle dag.

De tuin is mooi versierd in de kleuren van de bruiloft. Het bruidspaar wordt met de ruggen naar elkaar toe neergezet. De gasten die vol spanning staan te kijken tellen af. En dan!!! Is het moment daar! Rudmar en Alaisa zien elkaar voor het eerst vandaag.

 

Wouw! Wat een mooie first look. Er wordt gelachen, er vloeien tranen, er klinken oeh’s en nog meer aah’s. Yes! Dit beloofd wat! 

First look bruiloft in Dordrecht
First look bruiloft in Dordrecht
First look bruiloft in Dordrecht
First look bruiloft in Dordrecht

Ceremonie

Het is een warme dag vandaag. Nadat iedereen voorzien is van een flesje water en leuke strikken voor aan de auto is het tijd om met zijn alleen naar het stadhuis in Dordrecht te rijden. Daar ligt de rode loper al uit voor het bruidspaar.

Rudmar komt samen met zijn moeder naar voren in de Kennedy trouwzaal. Daar staan ze samen te wachten op Alaisa en haar vader. Het is een prachtig moment om vast te leggen. De ceremonie zelf vliegt voorbij. De gasten worden ook echt betrokken door de ambtenaar. Na het JA-woord, de ringen en het ondertekenen van de akte gaan Rudmar en Alaisa dansend de zaal uit als man en vrouw!

Fotoshoot centrum Dordrecht bruiloft

Fotoshoot

Tijd voor de fotoshoot. Dordrecht is een stad vol met mooiheid. We hoeven zeker niet ver van het stadhuis te gaan voor toffe plekjes. Maar zeg nu zelf. Met zo’n fantastisch stel voor de lens is er uberhaupt niet veel nodig.

Het is warm, nog steeds. Ik haal eerst voor het bruidspaar en ons wat te drinken. Even bijtanken met een koele verse jus d’orange en we gaan van start met de shoot. Doordat het kleur thema van vandaag veel rood in zich heeft vind ik het tof om ook rode elementen in het decor terug te laten komen. Rondom de grote kerk in Dordrecht kan dat erg goed. Tijdens de fotoshoot hebben we een hoop lol met elkaar. Met zijn vieren lachen we echt wat af. Er worden grapjes over een weer gemaakt, maar natuurlijk zijn we ook serieus aan het werk. Maar belangrijkste: het bruidspaar staat ontspannen op de shots. Zoals ik ze ken.

Extra leuk is dat er een bootje met jongeren voorbij vaart die keihard een felicitatienummer draaien en meezingen voor het bruidspaar.  We gaan nadat we rondom de grote kerk zijn geweest ook nog even richting de waterkant. Daarna gaan we terug naar hun huis.

Afterparty

Intussen zijn de gasten allemaal al in de tuin verzameld. Maxine en ik glippen door de voorkant van het huis naar binnen terwijl een vriend van het stel ze meeneemt via de achterpoort. Daar staat iedereen klaar om te juichen en het feest kan beginnen. Want iedereen is zo ontzettend happy, dat het al een feest opzich is deze dag!

Na het ontpoppen van een woeste fles champagne, de taart aansnijden en het eten is het tijd voor de echte aftrap van de avond. Alaisa en Rudmar zeggen lieve woorden tegen hun gasten en dan is het tijd voor een heus confettie festijn met confetticanonen! Wouw! Wat een start. Ik krijg er de kriebels van. De headsets van de silent disco worden uitgedeeld. Iedereen zit op hetzelfde kanaal die rood gekleurd is (Like!). Wat een sfeer. Wat een dansmoves hebben sommige gasten. Al met al is het een geslaagde dag en nadat Maxine en ik zelfs nog eten mee naar huis kregen nemen we afscheid van dit fijne gezelschap.

Feestend bruidspaar - Vos belevingen