Trouwen in Zwijndrecht

Trouwen in Zwijndrecht

Met een bruiloft in Zwijndrecht op 23 april mocht ik trouwseizoen 2021 aftrappen. In mijn eigen dorp ook nog. Voordeel van dat alles uber dichtbij is, is dat ik langs de fotoshoot locatie naar mijn startadres rijd. Even checken of de locatie er nog netjes bij ligt.

Voor degene die niet uit de Drechtsteden komen: Zwijndrecht ligt naast de stad Dordrecht. In Dordrecht wordt overigens ook veel getrouwd! Maar dat terzijde. Terug naar Zwijndrecht

In Zwijndrecht ben ik opgegroeid. Altijd extra leuk als ik in Zwijndrecht dan ook een bruiloft heb of mag beginnen. De bruiloft van Pirmin en Teresa mag ik vandaag fotograferen. Misschien wel extra speciaal is dat ze van mij gehoord hebben via mijn oude praktijk stagebegeleider van mijn media opleiding 😊.

Bruidegom

De ochtend begin ik bij de bruidegom Pirmin. Hij kleedt zich om in het huis van zijn ouders. Ik word direct vrolijk begroet door de hond. Na een korte kennismaking met de ouders gaan we aan de slag. Pirmin moet zich nog even scheren. Kom maar op! Zulke shots vind ik altijd tof om bij de heren te mogen maken. Dat gebeurd eigenlijk helemaal niet zo veel. Zelden moet de man in kwestie nog iets doen behalve zijn pak aantrekken. Pirmin heeft een mooi licht blauw pak aan. Hij is er helemaal klaar voor! Ik neem afscheid van de bruidegom en rijd naar bruid Teresa toe.

Bruid
Bij Teresa is het in huis een drukte van belang. Haar Italiaanse familie is overgekomen. Wat een gezelligheid! Af en toe vang ik een woord Italiaans op die ik herken van vakantie. Dit beloofd veel goeds voor vandaag! Buiten en beneden is alles gezellig versiert. Ik loop naar de zolder toe waar Teresa samen met Vivian van Haarverzorging Vief! De voorbereidingen treft. Vivian ken ik van eerder en het is echt leuk om elkaar weer te zien na zo’n lange tijd. Intussen komt de poes ook even om de hoek kijken op de zolder of alles wel goed gaat. Wat een prachtig beest is dat.

Tussendoor loop ik voor de bruid nog even naar beneden om wat eten en drinken te halen, zodat zij lekker ontspannen de dag kan beginnen. Wanneer Vivian klaar is met de haren en make-up van de bruid is het tijd om de jurk aan te trekken. Haar jurk hangt al helemaal klaar in de slaapkamer, schoenen en accessoires ernaast op een tafeltje. Ready for the wedding!

Het aantrekken van haar trouwjurk zorgt ervoor dat er tranen loskomen bij eigenlijk iedereen. Het besef is er. Vandaag is de dag. En het beloofd een prachtige te worden! Als Teresa haar jurk aan heeft, dan komt Vivian met de knalrode lippenstift aan en helpt met de sluier. Wat een plaatje!

voorbreidingen van de bruid
Haarverzorging Vief! in actie
voorbereidingen bruid

First look

Tijd dat Pirmin mag komen! Hij is onderweg horen we. Hij komt hoor! Geen zorgen. Pirmin belt aan, en is er helemaal klaar voor. Wanneer Teresa de deur opent hoor je dan ook dat de bruidegom zeker onder de indruk is van zijn mooie bruid. Wat een mooie first look om vast te mogen leggen.

Fotoshoot

Na de first look gaan we naar het Munnikenpark. Deze is vlakbij, maar door het warme weer besluiten we toch om met de auto er naartoe te rijden. We moeten tenslotte nog de hele dag 😉
De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en de bloemen staan in bloei. Wat een mooie locatie is dit toch. We struinen door het Munnikenpark in Zwijndrecht en maken op verschillende plekken foto’s. Ook komen de ouders en de getuigen van het bruidspaar naar het Munnikenpark toe. Hier maken we ook met hen een aantal shots.

Terug thuis gekomen na de fotoshoot is de opa van Teresa er. Wat een trotse man! En super fijn dat hij er vandaag toch bij kon zijn.

Iedereen eet een broodje, gaat nog even snel naar het toilet en dan is het tijd om naar het gemeentehuis te rijden. Ik rijd alvast vooruit, omdat ik dan de aankomst kan vastleggen. Het is maar een klein stukje rijden tenslotte.

Bruiloft in Zwijndrecht

Ceremonie

Tijdens de ceremonie is er een afwisseling van emoties, er wordt veel gelachen, maar ook worden er tranen gelaten om de dierbaren die er vandaag niet meer bij kunnen zijn. Wat een gemis. De beste vriendin van Teresa leest nog een mooi zelfgeschreven stuk test voor. En dan is het toch echt tijd voor het JA-woord. Volmondig zeggen zij beiden JA! en dit wordt bezegeld met een liefdevolle kus.

Voor degene die een beetje bekend zijn met het gemeentehuis in Zwijndrecht weten dat er een balkon is waarbij je op het plein uitkijkt. Pirmin en Teresa staan na de ceremonie vanaf het balkon te zwaaien naar de juichende gasten die beneden staan.

Wanneer het bruidspaar naar beneden komt, wordt er een ere haag gemaakt en is het tijd voor de groepsfoto. Door de Corona-maatregelen die er in april waren, konden zij niet meer naar een restaurant toe om de dag af te sluiten. Daarom werd er op het plein van het gemeentehuis een moment gecreëerd waarin alle gasten even de tijd namen om het bruidspaar te kunnen feliciteren.

’s Avonds kwamen de dierbaren die er niet bij konden zijn overdag langs met een heuse drive-thru om dit prachtige bruidspaar te feliciteren.

Trouwen in de Drechtsteden
Trouwen in Zwijndrecht