Wees jezelf, zo ben je het leukst

Ik leg jullie vast zoals jullie zijn, omdat jullie elkaar zo het allerleukste vinden. Mijn werkwijze is daar helemaal op ingesteld. Het is tenslotte mijn werkmotto. En om dat echt te kunnen vastleggen is het ontzettend belangrijk dat je je op je gemak voelt bij mij. Dat je echt durft om jezelf te zijn en eigenlijk vergeet dat ik er ben om jullie liefde vast te leggen.

En de ene keer is dat door zo stil mogelijk en zo ver als kan afstand van jullie te nemen, de andere keer is dat om vragen te stellen of juist door een grapje te maken. Maar één ding is zeker: ik wil dat je je in je comfortzone bevindt als ik er ben.

Durf alles tegen mij te zeggen

Het is dan ook niet alleen belangrijk dat jullie je op je gemak voelen als ik in de buurt ben, maar ook dat je durft te zeggen wat je wilt of juist niet wilt. Gewoon lekker alles zeggen en vragen wat je denkt!

Ik merk soms met bruiloften dat tijdens de fotoshoot de fotograaf heel erg het voortouw neemt en het bruidspaar er eigenlijk een beetje verloren bij staat. Soms niet durven te zeggen dat ze iets niet zo tof vinden om te doen. Dat probeer ik echt zo goed als kan te voorkomen. Je moet gewoon lekker zeggen als je iets tofs ziet en dat wilt doen.

Kennismakingsgesprek

Den kennismakingsgesprek vind ik daarom ook super belangrijk. Want dan kunnen jullie niet alleen jullie wensen laten weten, maar ik vraag ook altijd nog of jullie nog iets van mij willen weten. En dan bedoel ik niet alleen zakelijk, maar alles mag je vragen. Misschien dat ik soms geen antwoord heb, maar daar ben ik dan ook weer eerlijk in hoor! Al moet ik zeggen dat ik tot nu toe eigenlijk nog geen vragen heb gehad waar ik geen antwoord op kon geven. Zeker niet de vragen die persoonlijk zijn haha. Want wie kent mij nou beter dan ikzelf?

Vertrouwen

Weet je, jullie geven mij het vertrouwen om jullie dag, die maar één keer plaatsvindt, vast te leggen. Dan vind ik ook dat jullie mijn eerlijkheid en oprechtheid verdienen. En ja, zo komt het dus ook wel eens voor dat ik bij een toekomstig bruidspaar aangeef dat ik denk dat ik niet de match voor hun dag ben. Moeilijk! Ontzettend moeilijk om ‘nee’ te moeten zeggen tegen een prachtige dag. Maar ik vind het het allerbelangrijkste dat jullie de juiste keuze maken voor jullie dag. En als ik dat dan niet helemaal blijk te zijn, dan is dat zo. Snap je een beetje wat ik bedoel? En soms weet ik dan wel weer een collega die beter past bij jullie en jullie dag. 

Dol op liefde

Ik ben echt dol op de liefde. Of dat nou tussen twee volwassen mensen is, een kind mijn zijn of haar ouder, een opa of oma die liefdevol naar zijn of haar kleinkind kijkt. Ik ben er gek op! En dat zijn dus de momenten dat ik helemaal sta te stuiteren van binnen. Als ik die kleine momenten kan en mag vastleggen. Die liefdevolle knipoog van jouw man, die trillende handen tijdens het aankleden van de bruid van moeders, maar ook tijdens de fotoshoot probeer ik altijd jullie even een moment samen te laten hebben om dat vast te leggen. En ja, dan komt het wel eens voor (met regelmaat ssstt…;)) Dat ik weer eens sta te piepen van enthousiasme achter mijn camera. Ja echt hoor! Ik vind dat ik het leukste beroep heb! 

Liefs Carola

 

Lezen hoe andere bruidsparen mijn werkwijze en persoonlijkheid hebben ervaren? Lees meer hier op TPW.

Spreekt mijn style jullie aan? Neem vrijblijvend contact met mij op!