Winterbruiloft

Trouwen in de winter is leuk! In de donkere ochtend naar de locatie rijden en overal nog de gezellige kersversieringen zien. En deze locatie paste zo onwijs goed bij dit bruidspaar! Hun bruiloft was zo onwijs eigen en persoonlijk. 

Voor de muziek van hun video(‘s) mocht ik dan ook heerlijk opzoek naar muziek die je niet zosnel onder een trouwvideo zal horen, maar wat wel helemaal bij dit stel past. En daar houd ik van!

Kasteel Wijenburg

De locatie van vandaag is een hele gave. In Kasteel Wijenburg in Echteld gaat deze dag van begin tot einde plaatsvinden. Trouwen in een kasteel is voor veel meiden vanaf jongs af aan een droom. Vandaag komt er in ieder geval eentje uit. Het hele kasteel is vandaag speciaal voor het bruidspaar en dat voelt bijzonder kan ik je zeggen. De kerstbomen staan nog in het kasteel. Dat is ook juist wat het bruidspaar zo onwijs tof vindt. De kerstversieringen die nog in het kasteel te vinden zijn, naast dat het kasteel een sprookjesachtige is. I like!

Uniek

Als je mij een beetje kent of al een tijdje volgt op social media, dan weet je dat ik er van houd als bruidsparen hun dag echt helemaal eigen maken. . Dat als je een shot ziet, dat je gelijk weet: ja dat zijn nou typisch ….. & ….. (vul jullie namen maar in). Zo ook bij Dit lieve bruidspaar. Hun dag belooft zo eigen en uniek te worden, daar gaat mijn hart sneller van kloppen!

 

Ik had enorm veel zin in deze bruiloft. Een jaar later dan gepland gaan deze twee tortelduifjes elkaar eindelijk hun JA woord geven. Ik kwam zelfs al eerder aan op de locatie dan de bruid met haar gezelschap haha!  De voorbereidingen van de bruid zijn in de bibliotheek. En wouw! wat voor bibliotheek. met een prachtige openhaard in het midden en rondom in de hoogte allemaal prachtige oude boeken. De sfeer is ontspannen. De bruid heeft er zin in. En super leuk: het shirt dat ze eerst deze ochtend aanheeft als ze binnenkomt heeft de tekst; i found mij lobster. Je weetwel. die heerlijke verwijzing naar de fijne serie friends. Make-up en kapsel worden klaar gemaakt. Samen met Simon (de fotograaf) Hangen we haar jurk aan de kroonluchter in het midden van de kamer. Het is zo mooi allemaal en ik word ook steeds enthousiaster. De bruid heeft niet alleen een jurk, maar ook een prachtige mantel met een heerlijke kraag en de binnenkant ervan helemaal prachtige in een diepe paarse kleur die vandaag gedurende de bruiloft elke keer terug komt. 

Ochtend

De bruidegom komt later aan bij de locatie en tussen de voorbereidingen door van de bruid ga ik naar buiten om met mijn drone wat shots te maken. Het is nu namelijk droog en voor later vandaag geven ze regen op. 

 

Daar komt de bruidegom aan. Hij kleedt zich om in de heerensalon. Weer zo’n prachtige ruimte.Met behulp van een vriend worden alle voorbereidingen getroffen. Met als finishing toucht: paarse schoenen, strik en zakdoek. Ik zei toch al dat die prachtige paarse kleur vaker terug zou komen tijdens deze bruiloft? 😉

First look

De first look is in de bibliotheek. De bruid verstopt zich in de ruimte tegenover de bibliotheek zodat de bruidegom haar niet direct ziet. Met zijn rug naar de deur toe staat hij geduldig te wachten. Wanneer hij zich omdraait gooit de bruid beide deuren open en verschijnt als een heuse winterse prinses in de deur opening. Wouw! Alles is mooi. De reactie van de bruidegom, de reactie van de bruid, maar ook hoe ze stralen en hoe prachtig mooi ze gekleed zijn voor deze dag. Nadat ze elkaar bewondert hebben is het tijd voor de fotoshoot.

Met zio’n fantastische locatie als dit kasteel hoef je niet te reizen voor toffe plekken voor de shoot. Omdat het nog (steeds) droog is buiten besluiten we om eerst naar buiten te gaan voor de shoot. Een vriend van het stel gaat met ons mee om eea vast te houden en heeft paraplu’s bij zich voor het geval het toch gaat regenen.  Gelukkig zijn de paraplu’s niet nodig en blijft het tijdens de shoot droog. We maken een rondje rondom het kasteel, maar toffe shots, het bruidspaar is duidelijk dol op elkaar en heeft er zin in. Terug aangekomen bij het kasteel komen de eerste gasten aangelopen. Dit zijn de familieleden die eerder komen zodat er een groepsfoto gemaakt kan worden.  Er volgt een lunch in de bibliotheek, ouders, oma en goede vriend geven een speech en dan is het tijd voor de ceremonie. Inmiddels is het buiten hard gaan regenen. Wat een geluk dat er de fotoshoot net nog droog hebben kunnen houden buiten.

Ceremonie

De ceremonie is in de blauwe salon. Weer zo’n fijne ruimte die echt helemaal past bij het bruidspaar en hun dag. De bruidegom komt binnen op een knaller van een nummer samen met zijn moeder. De bruid komt samen met haar vader naar voren en wordt begeleid door muziek die de bruidegom zelf gecomponeerd heeft voor haar. (Over uniek en eigen gesproken. Persoonlijker kun je het niet krijgen). De ceremonie wordt begeleidt door een DJ die de muziek verzorgt. Naast de trouwambtenaar geven ook broer en vader een speech. Dan is het tijd voor het bruidspaar om te gaan staan en elkaar hun gelofte voor te lezen. Ook deze wordt begeleidt met passende muziek. De sfeer is goed, de teksten zijn super persoonlijk met leuke verwijzingen naar serie’s die deze lovers graag kijken. Na hun JA woord en het uitwisselen van de ringen is het tijd voor het ondertekenen van de akte. Voor iedere getuige die komt tekenen heeft het bruidspaar een ander nummer uitgekozen die zij vinden passen bij hun getuige. Dit zorgt voor gelach en waardering. 

Ridderzaal

De ridderzaal is de volgende ruimte waar iedereen naar toe gaat. Hier wordt straks de taart aangesneden en kunnen de gasten lekker relaxen en zal het bruidspaar een voor een langs de tafeltjes gaan om met hun gasten te kletsen. De taart aansnijden verloopt soepel. De broer van de bruid houd nog een speech en dan wordt er nog een keer getoast. Inmiddels regent het nog harder en wordt het binnen in het kasteel nog knusser. 

 De bruid gaat even de zaal uit. Wanneer ze terugkomt heeft ze een andere jurk aan! Een kort model met paarse details. De bruidegom is verrast en vind haar prachtig. Na de receptie gaan de fotograaf en ik met het bruidspaar weer naar de bibliotheek en daar komen de gasten in groepjes naar toe voor foto’s en om afscheid te nemen van het bruidspaar. De dag zit er voor de gasten namelijk voor het avondeten op, ivm de huidige maatregelen. Wanneer alle gasten vertrokken zijn komt een van de medewerkers van het kasteel naar de bibliotheek om de openhaard aan te steken. Het is tijd voor de “openings”dans. Het bruidspaar kan nu niet hun dans vertonen voor alles gasten aan het begin van een avondfeest, maar hoe leuk is het dat zij gewoon lekker samen gaan dansen. Echt even met elkaar zijn en het moment het moment laten zijn. Natuurlijk geven de fotograaf en ik het bruidspaar aan het einde van hun dans een staande ovatie! Er worden knus twee stoelen voor de openhaard neergezet. Het bruidspaar heeft nu even lekker de tijd voor zichzelf. Dat ik “stiekem” net buiten de bibliotheek sta om dit lieflijke tafereel vast te leggen valt ze helemaal niet op. Na een tijdje wordt er in deze ruimte een twee persoonstafel gedekt en is het tijd voor het diner. Ik klets nog even met het bruidspaar en wanneer hun eten eraan komt en ze kunnen toasten maken we nog wat toffe shots en dan zit mijn dag erop. Ik wens het bruidspaar een hele fijne avond en een onwijs gave huwelijksreis toe, want aansluitend aan hun bruiloft gaan zij lekker op reis.

Naar huis

Wanneer ik weer in de auto terug naar huis zit, in het donker, want het is tenslotte nog winter, bedenk ik mij hoe een fantastische dag dit weer was om bij te mogen zijn.