Bruiloft + Vos belevingen

De bruiloft van Maarten en Laura – Zutphen – juni 2019

Bruiloft kennismakingsgesprek 

In Zutphen zal de bruiloft van Maarten en Laura zijn. Een eindje weg vanaf Zwijndrecht, maar dat is alleen maar leuk!
Het kennismakingsgesprek voor de bruiloft in januari was al veel te gezellig. Dus ik keek enorm uit naar de trouwdag van Maarten en Laura. Maar ik moest nog wel even wachten tot juni. En toen de bruiloft van Maarten en Laura naderde gingen ook de temperaturen in Nederland omhoog. Iedere dag kwam er wel een paar graden bij. Spannend!

Relaxed bruidspaar

Hoe heerlijk relaxed kun je zijn als koppel. Ze kleden zich allebei bij hun thuis om. Huh?! Hoor ik jullie denken. Ja! En dat kan gewoon als je zo’n tof huis hebt.
Met Laura en haar moeder dook ik de studeerkamer in, om even later met Maarten en zijn vader in de gamingroom dit moment vast te mogen leggen.

First look

De first look dachten ze niet echt nodig te hebben, maar na stiekem overleg met Laura, mocht ik dan toch bij Maarten influisteren dat hij lekker niet mocht kijken en in de tuin mocht staan met zijn ogen dicht. Niet spieken! Dan zie je Laura stiekem al in de schuurdeur.

De spanning kwam toch een beetje om de hoek kijken. Wat een stralende bruid tikte er op zijn schouder! Na de nodige oeh’s en aah’s, gingen we door richting het stadhuis van Zutphen.

Fotoshoot Zutphen

Onderweg even gestopt voor een paar foto’s. Niet te lang de fotoshoot, dat was de wens al in januari. En maar goed ook, want het is vandaag een super warme dag. Dus heel lekker zou dat toch niet zijn geweest. We zochten een tof plekje op langs het water en bij de schaduw. Na de foto’s doorrijden naar het stadhuis van Zutphen

Ceremonie

Bij het stadhuis aangekomen staan er allemaal familie en vrienden klaar voor de ceremonie. Vanuit het hele land en ver daarbuiten zijn zij naar Zutphen gekomen. Hoe ontzettend mooi is dat! En wat een prachtige zaal is het zeg. Het is een 15e eeuwse trouwzaal in het oude stadhuis.

De ambtenaar zorgt er dan ook voor dat de ceremonie voor alle gasten  te volgen is. Deels in het Nederlands en deels in het Engels wordt verteld hoe de lange relatie van Maarten en Laura eruit ziet. Velen zullen het met de ambtenaar eens zijn: EINDELIJK gaan ze TROUWEN! Tijdens de ceremonie wordt er veel gelachen, liefdevolle blikken uitgewisseld en hier en daar zie ik dan toch een traantje.

Ja!

Yes! Tijd voor het JA-woord. Duidelijker kan het niet: deze twee willen samen verder! Na een luid applaus en gejuich is het dan zover; ze kunnen elkaar man en vrouw noemen. Na de nodige handtekeningen, felicitaties en zoenen is het eigenlijk tijd voor de groepsfoto op de trap voor het stadhuis. Alleen is het inmiddels heel warm geworden en de trap van de stadhuis ligt echt in de volle zon. Na overleg met het bruidspaar besluiten we hier niet de groepsfoto te maken, maar dit gaan we doen bij de avond locatie. En aangezien alle gasten die bij de ceremonie waren ook meegaan naar het avondfeest, is dat dus geen probleem. Nice!

Walking diner

Door naar de volgende locatie: Fort De Bronsbergen. Een walking diner. Hoe leuk! Iedereen zit heerlijk relaxed met elkaar te kletsen, herinneringen worden opgehaald. Dat krijg je ervan als je vrienden en familie over de hele wereld verspreid wonen.

Wanneer de temperatuur een beetje aan het zakken is, maak ik van de gelegenheid gebruik om de groepsfoto te maken die het bruidspaar graag wilde. Wanneer de zon ondergaat, gaan de gasten met volle buiken en een liefdevol gevoel allemaal weer naar huis, of richting hun hotelkamers in de buurt.

Wat een mooie dag was dit!